Zaaiactie Vredestuin Couwenburg

IMG_2467Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei.

Van 10:00 – 14:30. En dan: kampvuur!

Help mee met het zaaien van bloemen voor bijen en groenbemestin, op de eerste zaaiactie van Vredestuin Couwenburg, tijdens het ZigZagCity festival!

Het verhaal van Vredestuin Couwenburg

Na 2,5 jaar overleg gaat het nu in de praktijk gebeuren: Stichting Vredestuin (waarvanuit de Gandhituin aan de Gordelweg is gestart) gaat aan de slag met een tweede vredestuin in het hart van Rotterdam!

Aan de Couwenburg, vlakbij Hofplein en bij velen nog bekend als de voormalige locatie van de dagopvang (en moestuin) van de Nico Adriaan Stichting, is 1200 m2 beschikbaar om een eetbare tuin aan te leggen. De tuin wordt onderdeel van het door architectenbureau ZUS aangelegde deels eetbare Park Pompenburg, in aansluiting op de Luchtsingel (www.luchtsingel.org).

Het tuinconcept is beproefd: tuinieren voor vrede, vaste werkmomenten, produceren voor deelnemers en voor armoedebestrijding, tuinmaaltijden, het creëren van een ecologisch rijke zone en een oase van ontmoeting, verdieping en vrede in de stad. De locatie is uniek: zichtbaar in het centrum en aangesloten op de Luchtsingel.

Zaaiactie

Wees welkom! Op donderdag 29 mei gaan we veel bloemen zaaien: Phacelia, Lupine, Klaver en Boekweit. Zo verbeteren we de grond en creëren we een bijzonder bijenbuffet. We sluiten aan bij ZigZagCity, een week waarin ZUS met veel vrijwilligers in een speciaal gegoreografeerde dans het hele Park Pompenburg wil aanleggen. Om 10:00 uur beginnen we. De dag wordt afgesloten met een kampvuur.

Planning

Vanaf het najaar nemen we vervolgstappen. We gaan dan een diverse haag planten als afbakening. Daarna leggen we de tuin aan: verhoogde plantbedden, fruitbomen, bessen en noten, een theehuisje, kippenhok, buitenren, enz. Vanaf het voorjaar van 2015 kan het verbouwen van groenten, kruiden, fruit en bloemen beginnen! Houd de ontwikkelingen bij op de nieuwe website: http://www.vredestuin.org.

Gezocht: mogelijkmakers!

Voor de opstartfase van de tuin zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de impuls voor een bruisende, zelfstandige tuin. Er staat al een clubje mensen klaar, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd! Neem contact op met Rutger Henneman (rjhenneman@yahoo.com) of Daniel Opbroek (danielopbroek@hotmail.com).

IMG_2475

One thought on “Zaaiactie Vredestuin Couwenburg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s