Vredestuin Noord

Gandhituin wordt Vredestuin Noord

De Gandhituin krijgt een reorganisatie. Als één van de eerste zelfbeheer- stadslandbouwprojecten in Rotterdam is de Gandhituin een zeer leerzaam sociaal experiment gebleken. Ook bij het jongere zusje, de Vredestuin, heeft
de praktijk van het gezamenlijk tuinieren de afgelopen jaren veel mooie en belangrijke inzichten opgeleverd. De successen van de Vredestuin willen we ook bij de Gandhituin toepassen met een nieuwe start: een nieuwe manier
van (zelf-)organisatie, een nieuwe tuininrichting, het aanboren van nieuwe netwerken. De tuin gaat een meer innige samenwerking aan met de Vredestuin. Om deze reorganisatie en samenwerking kracht bij te zetten wordt de Gandhituin omgedoopt tot Vredestuin Noord.

De stichting achter de twee tuinen, Stichting Vredestuin, blijft zich onverminderd inzetten voor haar doelen en uitgangspunten. Op de tuin brengen we de principes van een geweldloze economie in de praktijk. We verbouwen voor behoeften en sluiten niemand uit. 

—————————————————————————————————————————————-

Februari – We zijn volgens plan hard bezig met het organiseren van alles wat nodig is om fris te starten!

Daar hoort bij dat alles wat zich op de tuin verzameld heeft in de loop van de jaren, in het keukentje, op zolder, het gereedschapshok, de tuin zelf, de bosrand en de kas, goed uitgezocht wordt en overbodig spul de deur uit gaat, op zoek naar een nieuwe bestemming. Ook gaan we het keukentje en het gereedschapshok schilderen en voorzien van een nieuwe opbergkasten.Verder hebben we een nieuw en praktisch ontwerp voor de tuin gemaakt, waarvan de allereerste contouren al gegraven zijn!

We zijn mensen en netwerken in de omgeving aan het benaderen om zo een nieuwe kerngroep van betrokken deelnemers te creëren van voldoende omvang en stabiliteit en daarnaast werken we achter de schermen aan een samenwerkhandleiding, waarin de uitgangspunten van de tuin duidelijk terug te vinden zijn. Ook hebben we met onze eigen roosters geschoven dat het mogelijk is om wekelijks vanaf het eerste werkmoment aanwezig te zijn voor coördinatie en begeleiding.

Vanaf wanneer de wekelijkse werkmomenten precies gaan starten, zal snel duidelijk zijn!

Wij staan in ieder geval te popelen om te beginnen!

 

 

 

Advertisements